dijous, 27 d’abril del 2017

CAMPS DE TREBALL VIES BRAVES

Els camps de treball Vies Braves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.


Què són? Són activitats de voluntariat on cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d'activitats de lleure educatiu. Els joves conviuen plegats durant 2 setmanes amb l'objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que els acull.

Què diu la Generalitat sobre els Camps de Treball? Consulta la informació aquí.

Com són? Els camps de treball Vies Braves són innovadors i divertits, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l'esnòrquel (busseig amb tub) es pot conèixer, descobrir i conservar la costa catalana. Els participants aprenen un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d'usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats principals es realitzen a través de l'esnòrquel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:
  • La creació d'un vídeo on els participants són els actors, directors i guionistes
  • L'observació i la identificació d'espècies amb l'ús de la plataforma Natusfera.
  • La organització d'una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).
Entre les moltes altres activitats que es fan, no falten les de lleure!

Qui ho organitza? Els camps de treball Vies Braves són idea i creació de Xatrac i també participa en la seva organització Anèl·lides, serveis ambientals marins. 

Les dues entitats compten amb un equip professional amb personal titulat en biologia, oceanografia i lleure, amb experiència i motivació per fer, d'aquest camp de treball, una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l'empatia, el treball en equip, el pensament crític i, sobretot, la diversió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada