dimarts, 14 de febrer del 2017

DIA EUROPEU DE LA SALUT SEXUAL

La Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut emfatitza la importància dels estils de vida saludables per a una sexualitat plena i sana. El Dia Europeu de la Salut Sexual, promogut per l’Aliança Europea de Salut Sexual, recorda en aquest 14 de febrer, el paper que l’amor i la intimitat sexual tenen en el benestar i la qualitat de vida de les persones. 


Una vida sexual activa i satisfactòria contribueix a millorar el benestar i la qualitat de vida. Els experts coincideixen en que hi ha una important relació entre la salut de les persones, l’estil de vida i una vida sexual saludable i satisfactòria. La recerca també suggereix que certes condicions físiques com l’obesitat, determinades malalties o tractaments poden afectar la vida sexual. Però del que moltes persones no són conscients és de que fent petits canvis en l’estil de vida poden cuidar de la seva salut sexual i, en molts casos, prevenir determinades disfuncions.

En aquest sentit l’Aliança Europea per a la Salut Sexual recomana els estils de vida saludable per millorar la salut sexual i incrementar el benestar a qualsevol etapa de la vida.

Petits canvis en el nostre estil de vida milloren el benestar físic, emocional i també la capacitat sexual. Es recomana:
• Seguir una alimentació equilibrada i evitar el sobrepès
• Fer activitat física habitualment
• Deixar de fumar
• Reduir el consum d’alcohol
• Dormir les hores suficients, com a mínim 7 hores
• Mantenir una actitud positiva, cultivar les relacions socials i evitar l’estrès

Més informació a Sexe Joves


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada